Fem myter om hudvård

2106-waser

Den 16.e september skrev hälsogranskaren i tidningen Metro om några oklarheter och felaktiga föreställningar vad gäller hudvård. Som experterna beskrev är det oerhört viktigt att särskilja mellan fakta och myt. I linje med deras bedömning vill jag därför redovisa ytterligare de här punkterna:

  • Mineralolja är inte bra för huden; en syntetisk ingrediens, vanligt förekommande i hudvårdsprodukter. Enligt experterna på Metro består mineraloljor bara av kol och väte och det är inte mycket man kan reagera på. Det är sant som de skriver men jag personligen föredrar välstuderade, noggrant valda naturliga oljor med hög kvalitet i hudvårdsprodukter.
  • Tvål torkar ut ansiktet; givetvis är det skonsammare mot huden att använda en mild ansiktsrengöring istället tvål som torka ut huden.
  • Naturliga skönhetsingredienser är bättre än syntetiska; som jag alltid har sagt är det kunskapen bakom produkterna som är allra viktigast d.v.s. välstuderade ingredienser är förutsättningen för att tillverka en bra produkt. En naturlig olja som produceras med rätt kunskap och en beprövad metod har självklart inga skadliga effekter.
  • Myten om att inte använda hudkräm på vinter är definitivt det sämsta. Ansiktet behöver också skydd mot kyla som resten av kroppen. Däremot tycker jag att man måste ha en speciell kräm på vinter. På så sätt designar jag krämer både till sommar och vinter för känslig och åldrande hud i mina hudvårdsserier.
  • Att dricka mycket vatten för att återfukta huden; är också en sådan myt som inte håller riktigt. En ung människa reagerar snabbare till törsten än en äldre. Detta beror på att centrum för törst och hunger sitter mycket när varandra i hjärnan och med ålder kommer man ha svårt att särskilja mellan dessa två känslor. Därför måste man vara mer observant att dricka tillräckligt med vatten ju äldre man blir. Däremot är det nästan farligt att överdriva med vattendrickandet.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.