Åldrande söta

Sockerrör

Att socker är skadligt, det vet vi men att socker i alla dess former som tex majssirap och rörsocker är extremt skadligt för alla organsystem och dessutom för huden är kanske inte så självklart. Jovisst, njut av en yoghurt för att den är en mycket hälsosam mat men den naturella med dina favoritfrukter som du tillsätter själv utan något sötningsmedel.

Varför?

Jo, för att socker reducerar aktiviteten av våra vita blodkroppar. Detta gör oss mer mottagliga för infektionssjukdomar (förkylning, influensa och så vidare) samt cancer. Detta leder även till värre allergier.

Socker och andra höga glykemiskt kolhydrater (bröd, stärkelse, potatis, bakverk, pasta, desserter, soda) snabbt omvandlas till glukos i blodet. Denna överbelastning kan orsaka en reaktion s.k. glykation, där de överskjutande sockermolekyler fäster sig till kollagenfibrer. Resultatet är rynkor och slapp hud som delvis är en biprodukt av processen glykation. Denna process får huden att förlora sin styrka och flexibilitet så att huden blir mindre elastisk och mer sårbara för solskador, linjer och slapp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s