Tarmpermeabilitet och hjärndysfunktion

Dagens första föreläsning handlade om läckage i tarmen, det så kallas tarmpermeabilitet ”leaky gut” och hur det påverkar hela kroppen speciellt hjärnan. Återigen har vikten på mat vi äter stått i rampljuset i vetenskapens värld och välrenommerade tidskrifter. Mat vi äter kan orsaka läckage i tarmen som i sin tur ge upphov till autism, dementia, stroke och Alzheimers. Likaså exponering till antibiotika som ökar risken för diabetes typ II med 53 %, har en dansk forskargrupp nyligen publicerat (ref. kommer senare) samt risken för neurodegenerativa sjukdomar ökar i samma takt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s