Alzheimer som diabetes typ III

Studierna som beskrev Alzheimer som diabetes typ III började komma år 2005. Detta beror på att Insulin är direkt relaterad till Alzheimers sjukdom genom flera mekanismer. Till exempel, efter att insulinmolekylerna har gjort sitt jobb i blodet och sänkt glukosen då måste kroppen degradera insulin för att förhindra blodsockret faller för lågt. Degraderingen sker via ett enzym som kallas insulinnedbrytande enzym (IDE). Och vet du vilket ytterligare ämne som degraderas av IDE?

Amyloid plack, de klibbiga proteinfragmenten som förstör synapserna i Alzheimers sjukdom. Men enzymet IDE kan inte degradera båda på en gång. Om IDE bryter ner insulin, kan det inte bryta ner amyloid, mer än en brandman kan slå en brand i den norra delen av staden om han/hon sprutar vattnet på en brand vid södra änden. Kroniskt höga nivåer av insulin avleder IDE från att bryta ner amyloid och ökar risken för Alzheimers sjukdom.

Att minska insulinresistens hos personer med kognitiv dysfunktion är därför en kritisk del av den återställande processen och därmed optimal metabolism.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.