Sköna Nutritioner

I kliniska strategier och behandlingsapplikationer delar jag olika kliniska perspektiv och metoder med mina klienter och använder främst Nutraceuticals (livsmedel med hälsofrämjande innehåll som har medicinska fördelar även om många tolkar det som tillskott) för att hjälpa patienter som lider av kroniska livsstilsrelaterade sjukdomar. Nu vet vi att läkemedel inte har fixat allt och minst en obalanserad kost, sömnstörningar, brist på motion eller kronisk stress. Beviset fortsätter att växa om fetma, högt blodtryck, hjärtkärlsjukdomar, diabetes, autoimmuna problem, psykisk ohälsa och många cancerformer som verkligen beror på dålig eller otillräcklig kost och är våra tidslivsstilssjukdomar.

Och nu när vi vet det, är det inte dags att ta åtgärder till en livsstilsförändring?

För att kunna individanpassa ens livsstil behövs en gedigen kunskap om bränslen till det systembiologiska maskineriet. Insikten om att ställa frågan VARFÖR istället VAD, är grundläggande. Så är det med en multidimensionell, systembiologisk och hälsoinriktad vård!

Som vi förklarar i boken ”Rädda Din Hjärna Nu” bygger Systembiologi på både analys av mönster, analys av detaljer och analys av nätverk samt integrering av komplexa faktorer, samt hur dessa anpassas till och påverkar individen. Vi kan inte längre isolera enskilda celler och beskriva deras funktioner utan att ta med nätverkstänkandet. Vi behöver först veta hur små̊ enheter verkar, samtidigt ha ett helikopterperspektiv med integrerande tillvägasätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.